Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Curse Breakers: Halloween Horror Mansion


So you like scary stories....


To Curse Breakers : Halloween Horror Mansion είναι ένα πρώτου προσώπου point & tap adventure game της MPI Games. H εταιρεία έχει εκδώσει επίσης την σειρά 100 Missions, η οποία μετράει ήδη τρία παιχνίδια, καθώς και το 100 Doors. Το Halloween Horror Mansion αποτελεί το πρώτο μέρος της σειράς Curse Breakers ενώ την στιγμή που γράφετε αυτό το review έχει ήδη κυκλοφορήσει και το δεύτερο μέρος με τον τίλτο Curse Breakers : Paranormal.


Ώστε σου αρέσουν οι τρομακτικές ιστορίες; Μια φορά και έναν καιρό ζούσε μια εύπορη οικογένεια, μητέρα, πατέρας και η μικρή τους κόρη Emma. Μια μέρα ο μπαμπάς, στυγνός επιχειρηματίας, έκανε κακό στον λάθος άνθρωπο. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν μπήκε στην έπαυλη της οικογένειας και έκρυψε μια καταραμένη κρυστάλλινη σφαίρα.
Την ίδια νύχτα χάθηκε ο πατέρας. Τρελάθηκε και πήδηξε στο κενό από ένα παράθυρο. Σειρά είχε η μαμά, η οποία έπεσε στις σκάλες και έμεινε σιωπηλή μια για πάντα. Και η Emma; Κανείς δεν την είδε από τότε ξανά. 

Το παραπάνω κείμενο είναι περιληπτικά η εισαγωγή του παιχνιδιού. Κάπου εδώ έρχεται και η ώρα να δράσουμε εμείς, ως ένας επιδέξιος ντετέκτιβ και να βρούμε την λύση ώστε να ελευθερώσουμε την έπαυλη από την κατάρα. 

Προχωρώντας στο παιχνίδι κινούμαστε στο εσωτερικό της έπαυλης καθώς και στη πίσω αυλή αυτής όπου υπάρχει ένα μίνι νεκροταφείο και μία αποθήκη. Αυτό που μου έκανε αρχικά αρνητική εντύπωση είναι η παρουσία κάποιων ζόμπι (νεκρών αλλά και ζωντανών), των οποίων ο λόγος ύπαρξης δεν εξηγείται ούτε στην εισαγωγή αλλά ούτε και στη διάρκεια του παιχνιδιού.

Σε γενικά πλαίσια το σενάριο κινείται σε πολύ μέτρια στάνταρ χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις και χωρίς ανατροπές. Οι γρίφοι του παιχνιδιού δεν θα δυσκολέψουν έμπειρους adventure gamers ενώ σε αυτούς που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία, θα προσθέσει απλά λίγο παραπάνω χρόνο ψαξίματος. Στο παιχνίδι θα χρειαστεί να λύσετε και δύο puzzles τα οποία θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω απλά "παιδικά". Στο πρώτο μας δίνετε και η δυνατότητα να το κάνουμε skip ενώ το δεύτερο είναι στο τέλος του παιχνιδιού (για να πάρετε την cursed crystal ball) και με απογοητεύσε πάρα πολύ καθώς περίμενα κάτι σαφώς πιο δύσκολο ως τελικό γρίφο-puzzle. 


Στον τεχνικό τομέα τώρα, το  Halloween Horror Mansion τα πάει αρκετά καλά. Οι χώροι του είναι πολύ καλά σχεδιασμένοι (με ελάχιστες εξαιρέσεις). Ο χειρισμός του γίνετε με τον κλασικό τρόπο των point & tap (tap σε πόρτες, items κλπ) ενώ υπάρχουν και βελάκια στις άκρες της οθόνης για μετακίνηση από τον έναν χώρο στον άλλον. Το πιο δυνατό σημείο του παιχνιδιού είναι σίγουρα η μουσική του. Βοηθάει πάρα πολύ στην ατμόσφαιρα που θέλουν να μας προσφέρουν οι δημιουργοί και αξίζουν συγχαρητήρια για αυτόν το τομέα. Γενικά από τεχνικής άποψης το παιχνίδι έτρεξε άψογα σε Samsung Galaxy S Advance.

Κλείνοντας, το Curse Breakers: Halloween Horror Mansion είναι ένα παιχνίδι που θα σας κρατήσει συντροφιά, για όσο τα καταφέρει (από εσάς εξαρτάται), αρκετά διασκεδαστικά, χωρίς  όμως να ακονίσει ιδιαίτερα το μυαλό σας. Για να περάσει μία βάρδια, ένα δίωρο σκοπιάς, ένα ταξιδάκι με τρένο, σας το προτείνω χωρίς φόβο καθώς η δωρεάν διανομή του τίτλου δεν εμπεριέχει ρίσκα.


ΘΕΤΙΚΑ 
- Είναι δωρεάν.
- Πολύ καλός τεχνικός τομέας για δωρεάν παιχνίδι. 

ΑΡΝΗΤΙΚΑ
- Σχετικά μικρή διάρκεια.
- Αρκετά χαμηλό επίπεδο δυσκολίας.
- Έλλειψη πρωτοτυπίας. 

TS: 72 %

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου