Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Beach Buggy Blitz


  

Τσίτα τα γκάζια...



To Beach Buggy Blitz είναι ένα racing (θα μπορούσαμε να το πούμε και driving-adventure) παιχνίδι της Vector Unit, εταιρεία που ασχολείται κυρίως με τέτοιου είδους παιχνίδια. Ακολουθεί τη γνωστή φόρμουλα: τρέχω, μαζεύω coins, αναβαθμίζω, ξανατρέχω. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως είναι και κακό ή βαρετό όπως θα δούμε παρακάτω.

Βρισκόμαστε λοιπόν σε ένα νησί με πολλά μυστικά και καλούμαστε να να φτάσουμε στο κάθε επόμενο checkpoint πριν τελειώσει ο χρόνος μας. Σε κάθε checkpoint o χρόνος ανανεώνεται. Έτσι ο ουσιαστικός μας αντίπαλος είναι ο χρόνος, Υπάρχουν και άλλα αυτοκίνητα στη πίστα αλλά δεν είναι ο σκοπός μας να τα περάσουμε αλλά απλά να μην μας καθυστερήσουν. Στη πορεία μας για τα checkpoints μαζεύουμε coins με τα οποία μπορούμε να αγοράσουμε αναβαθμίσεις για το αυτοκίνητο μας που υπάρχουν στο παιχνίδι με την μορφή powerups.

Φυσικά στο δρόμο μας θα συναντήσουμε και πολλά εμπόδια που θα πρέπει να αποφύγουμε (ή και να σπάσουμε αν έχουμε το powerup "shield") όπως γλάρους, καβούρια, δέντρα, καλύβες και πιο μετά ακόμα και Yetis. 

Και γιατί λέω πιο μετά για τα Yetis; Γιατί όσο πιο μακριά καταφέρνουμε να φτάσουμε θα βρίσκουμε νέες μυστικές τοποθεσίες του νησιού, για παράδειγμα το χιονισμένο βουνό του νησιού ή το λιμάνι κλπ. Όλα αυτά (τι έχουμε ανακαλύψει, πόσο μακριά έχουμε φτάσει κλπ) καταγράφονται στα Career Stats.

Το παιχνίδι μας δίνει την δυνατότητα να επιλέξουμε ανάμεσα σε 7 διαφορετικά αυτοκίνητα προς χρήση και σε 10 χαρακτήρες - οδηγούς (αγοράζονται με coins). Ενδιαφέρον είναι ότι μπορούμε να αναβαθμίσουμε το αυτοκίνητο μας μηχανικά καθώς και εμφανισιακά με την δυνατότητα βαφής και τοποθέτηση σχεδίων πάνω σε αυτά.

Στο τεχνικό τομέα το BBB τα πάει πάρα πολύ καλά. Τα γραφικά του είναι πανέμορφα, καλοσχεδιασμένα και σίγουρα αποτέλεσμα μεθοδικής δουλειάς. Δύσκολα θα βρούμε πολύ καλύτερα γραφικά σε free παιχνίδι. Η μουσική του είναι χαρούμενη και σε άριστη αρμονία με το παιχνίδι αλλά μπορεί από μια στιγμή και μετά, σε κάποιους να γίνει λίγο επαναλαμβανόμενη. Είναι πάντως ένα αρκετά βαρύ παιχνίδι και δύσκολα θα τρέξει σε παλιά smart phones. Αυτό που μου έκανε πολύ καλή εντύπωση είναι τα options του παιχνιδιού στα οποία μπορείς να πειράξεις πολλά πράγματα, από τα γραφικά μέχρι τον χειρισμό του παιχνιδιού.



Για να κλείσουμε, το Beach Buggy Blitz είναι σίγουρα μια εξαιρετική πρόταση για να αφιερώσετε ώρες παιχνιδιού. Θα υπάρξουν φορές που θα παίζεται και δε θα καταλαβαίνεται πως πέρασε η ώρα. Όσοι από εσάς αγαπήσατε το Mario Cart ή το Crash Team Racing, δοκιμάστε το σίγουρα.


ΘΕΤΙΚΑ
- Είναι δωρεάν.
- Πανέμορφα γραφικά.
- Αρκετά εθιστικό.
- Πολύ καλά τα options που μπορούμε να "πειράξουμε".

ΑΡΝΗΤΙΚΑ
- Έλλειψη αντιπάλων.
- Κάποια προβληματάκια κατά το κλείσιμο του παιχνιδιού.
- Λιγάκι κουραστικό στην αρχή ώσπου να αναβαθμίσουμε λίγο το αυτοκίνητο μας.

ΤS: 84 %

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου