Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Cut The Rope


Feed me Candies...


To Cut The Rope είναι ένα physics-based puzzle παιχνίδι που κυκλοφόρησε το 2011 (για android) από την Ρώσικη ZeptoLab (η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει και το εξίσου διασκεδαστικό παιχνίδι Parachute Ninja). Το CtR βρίσκετε λοιπόν ήδη στη τρίτη σεζόν του και έστω και καθυστερημένα, άξιζε ένα review. To 2011 βγήκε επίσης και το sequel του με τον τίτλο Cut the Rope: Experiments

Σκοπός μας στο παιχνίδι είναι ταΐζουμε το γλυκό τερατάκι που μας έφεραν μια μέρα μέσα σε ένα κουτί στη πόρτα του σπιτιού μας. Το τερατάκι αυτό, που ακούει στο όνομα Om Nom, τρέφεται μόνο με γλυκά και εμείς πρέπει να του τα προσφέρουμε χρησιμοποιώντας σχοινιά, μαγνήτες, κινούμενες πλατφόρμες κ.α. (ακόμα και δίσκους βινυλίου). Καθώς προσπαθούμε να φέρουμε το γλυκό στο τερατάκι μας μαζεύουμε και stars με τα οποία ξεκλειδώνουμε νέα boxes. Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα, με ένα μικρό χρηματικό αντίτιμο, να ξεκλειδώσουμε με μιας όλα τα boxes του παιχνιδιού.

To παιχνίδι χωρίζεται λοιπόν σε σεζόν. Κάθε σεζόν αποτελείται από έναν αριθμό boxes και το κάθε box από 25 levels. Τo κάθε box έχει το δικό του θέμα, κάτι που επηρεάζει και τα levels που περιέχει. Στη πορεία του παιχνιδιού μπορούμε να συλλέξουμε κάποιες ζωγραφιές που θα βρούμε στο background κάποιων levels και να τις βάλουμε στη συλλογή μας.

Η μουσική και οι ήχοι του είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικοί και χαρούμενοι, ενώ και οπτικά έχει γίνει πάρα πολύ όμορφη δουλειά. Ο χειρισμός του είναι πολύ απλός και εύκολος με μόνο πρόβλημα όταν υπάρχουν ας πολλά σχοινιά μαζί και μπορεί ο παίκτης να κόβει καταλάθος και κάποια που δεν ήθελε να κόψει. Έχω διαβάσει παραπάνω από χρήστες ότι σε παλιότερα smart phones κολλάει ή δε παίζει και καθόλου. Αν έχετε κάποιο τέτοιο πρόβλημα κάντε ένα upgrade το android σας και μπορεί να λυθεί. Για τις ανάγκες του review το έτρεξα σε Samsung Galaxy S Advance και Samsung Galaxy Ace και τα πήγε περίφημα.

Γενικά το Cut The Rope είναι ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι, πολυβραβευμένο, με MetaScore 93, που θα σας κρατήσει πάρα πολλές ώρες κολλημένους στα smart phones σας. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα, ειδικά αν σας αρέσουν τέτοιου είδους παιχνίδια.

ΘΕΤΙΚΑ
- Πολλά Boxes και Levels.
- Είναι εθιστικό.
- Πολύ διασκεδαστικό gameplay.
- Είναι δωρεάν*.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ
- Κάποια μικροπροβλήματα στο χειρισμό.
- Ίσως κολλάει σε παλιά smart phones.

TS: 84 %

*Στο Play Store μπορεί να το βρείτε με τιμή (γύρω στα 80 cents) αλλά μη το πάρετε έτσι, ψάξτε για την επίσημη Full Free έκδοση του.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου