Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Γιατί βγάζω τόσο μίσος με το Diablo 3;


Εδώ και πολύ καιρό βγάζω μίσος για το Diablo 3 της Blizzard. Κατά την ταπεινή μου γνώμη δε θα έπρεπε να είμαι ο μόνος (και δε νομίζω πως είμαι). Το χρονικό της κυκλοφορίας ενός παιχνιδιού που περίμεναν πάρα πολλοί μετά την επιτυχία του Diablo 2, κούρασε, εκνεύρισε, έσπασε νεύρα...

2008
Ήταν τον μακρινό Ιούνιο του 2008 που η Blizzard ανακοίνωσε στην εκδήλωση Worldwide Invitational, την ανάπτυξη του Diablo 3. Φυσικά τότε ήταν ακόμα πολύ νωρίς να μιλήσουν για ημερομηνίες κυκλοφορίας κλπ. Τότε είχε ξεκαθαριστεί πως θα κυκλοφορήσει μόνο για PC και Mac.

2009
Εντός του 2009 και συγκεκριμένα τέλη του καλοκαιριού η Blizzard ανακοίνωνε πως το D3 έχει ακόμα πάρα πολύ δουλειά ως τη κυκλοφορία του και λίγο αργότερα (τον Νοέμβριο του ίδιου έτους) μας λέγαν πως πολύ δύσκολα να υπάρξει κάτι εντός του 2010.

2010
Φτάσαμε στο καλοκαίρι του 2010 πλέον όπου η αγαπητή Blizzard ανακοίνωσε πως η καθυστέρηση του Starcraft 2 δε θα επηρεάσει κανένα άλλο από τα παιχνίδια της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου και του Diablo III. Τότε ήταν που ξεκαθαρίστηκε πως το D3 δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσει εντός του 2010, όπως και η πιθανότητα να κυκλοφορήσει τελικά και για κονσόλες.

2011
Εντός του 2011 πολλές φορές είδαμε υπαλλήλους της Blizzard να "ελπίζουν" πως αυτή η χρονιά θα ήταν και η χρονιά της κυκλοφορίας του παιχνιδιού ενώ τον Φεβρουάριο ανακοινώνει (η Blizzard) και επίσημα πλέον ότι θα κυκλοφορήσει και σε κονσόλες.  Τον Απρίλιο, ένας game director του D3, δηλώνει στην εφημερίδα New York Times πως το παιχνίδι είναι πλέον στη τελική ευθεία. Τον Ιούνιο η Blizzard βάζει αγγελία για senior software engineer που θα επιβλέψει την έκδοση για Playstation 3, ενώ δεν υπάρχει κανένα νέο για κυκλοφορία σε Xbox. Μέσα στο καλοκαίρι ήρθε και η τραγική είδηση ότι το παιχνίδι θα είναι ALWAYS ON και πως δεν θα υποστηρίζει και mods. Toν Σεπτέμβριο ξεκινάει η closed beta και όλοι ψάχνουν σαν τρελοί ένα κλειδί. Λίγες μέρες μετά η Blizzard ανακοινώνει πως το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει αρχές του 2012. Δεκέμβριο του ίδιου έτους η εταιρεία ακόμα ψάχνει ανθρώπους για τις κονσόλες.

2012
Κάτι ακούγεται για κυκλοφορία την πρώτη του Φλεβάρη αλλά η Blizzard ξεκαθαρίζει πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ξανά τα ίδια για τις κονσόλες όπου Community Manager της Blizzard λέει πως θα κυκλοφορήσει χωρίς να ξεκαθαρίζει σε ποιες και πότε. Την ίδια μέρα όμως η εταιρεία διαψεύδει και λέει πως άλλα καταλάβαμε εμείς και άλλα είπε ο τύπος. Τον Φεβρουάριο ακούγονται νέες φήμες πως το D3 θα κυκλοφορήσει το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου του 2012. Τον Μάρτιο η Blizzard ανακοινώνει πως το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει ΧΩΡΙΣ PVP και αυτό θα προστεθεί αργότερα. Λίγες μέρες μετά ανακοινώνεται επίσημα η ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού! 15 Μαϊου 2012!

Μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού διάβαζα συχνά για προβλήματα σύνδεσης, για λίγο loot, για το auction house  και την καθυστέρηση των real money και κυρίως την αναμονή του PvP.  Και φτάνει ο Δεκέμβριος για να διαβάσω ΕΔΩ ότι θα κυκλοφορήσει το 2013 το πολυαναμενόμενο PvP Update αλλά σε αυτό το Update ΔΕΝ θα περιέχεται εν τέλει η δυνατότητα για Team Deathmatch. Χέσε ψηλά και αγνάντευε.

Φυσικά ακόμα ούτε λόγος για τις κονσόλες!


Δε το έχω παίξει και ούτε νομίζω πως θα το κάνω κάποια στιγμή. Όλο αυτό το παραπάνω δε μπορώ να το κάνω στην άκρη. Μου την δίνει. Στην τελική αν θες να το κυκλοφορήσεις μη το ανακοινώνεις 4 χρόνια πριν αφού θα το αργήσεις. Μην ταλαιπωρείς έτσι τους gamers. Αυτή είναι η δική μου άποψη είναι και μπορεί να μην συμφωνείτε όλοι σας.

Περιμένω σχόλια...




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου