Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Sacred: Exploration Guide

To Sacred είναι ένα action rpg που κυκλοφόρησε το 2004 με developer εταιρεία ήταν η Ascaron. Δε θα αναφερθώ στο σενάριο ή τον τεχνικό τομέα εδώ. Στόχος του άρθρου αυτού είναι να δοθούν μερικά tips για να μπορέσετε να φτάσετε το World Explored % σε όσο το μεγαλύτερο δυνατόν ποσοστό γίνετε. Έχουμε και λέμε λοιπόν...

Tip #1
Μην περιμένετε με το πρώτο playthrough σας να μαξάρετε το World Explored ποσοστό σας. Καλό θα ήταν να ολοκληρώσετε το σενάριο και τα side quests μία φορά και μετά με τον χαρακτήρα που το τερματίσατε να ξεκινήσετε νέο παιχνίδι. Ακόμα πιο καλά θα ήταν αν το νέο παιχνίδι που ξεκινάτε να ήταν στο πιο εύκολο επίπεδο δυσκολίας.

Tip #2
Προσπαθήστε να μαζέψετε items με το στατ "Enemies die on sight: +XX%" (με αυτό αντίπαλοι low level θα πεθαίνουν μόνο που θα σας βλέπουν, όσο πιο πολύ το % τόσο και η απόσταση που θα έχει επίδραση γύρω σας) ώστε να μην σας καθυστερούν στην εξερεύνηση οι εχθροί.

Tip #3
Κάντε τα quests. Όλα όμως. Κάποια βοηθούν πάρα πολύ. Υπάρχουν quests που παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στο να μαξάρετε το % σας. Ψάξτε για quest givers, είναι πολύ πιθανόν στο πρώτο σας playthrough να μην βρήκατε κάποιους από αυτούς (πράγμα που σημαίνει ότι εκτός από το explore θα δείτε και υλικό που δεν είδατε στο πρώτο σας παίξιμο).

Tip #4
Πηγαίνετε στις άκρες, τέρμα τέρμα. Δηλαδή μην βλέπετε ένα ποτάμι και λέτε δε πάει πιο πέρα. Περπατήστε στις όχθες ώστε να εξερευνάτε έστω και αυτό το λίγο πέρα από την όχθη (με τη χρήση του tab θα δειτε ότι ξεμαυρίζει χάρτη έτσι). Με αυτόν τον τρόπο πολλές φορές θα βρείτε και περάσματα που αλλιώς δε θα βλέπατε.

Tip #5
Καλύτεροι χαρακτήρες για exploring είναι το Dark Elf και η Deamon γιατί έχουν κάποια skills και με αυτά μπορούν να πάνε σε κάποια μέρη που δε μπορεί να πάει κανένας (π.χ. Dark elf έχει ένα skill που κάνει άλμα). Μην φανταστείτε τεράστιες εκτάσεις, μιλάμε για νησίδες κλπ αλλά ακόμα και αυτά μετράνε.

Tip #6
Χρησιμοποιήστε το πλήκτρο Tab. Έίναι το καλύτερο εργαλείο που θα σας βοηθήσει πάρα μα πάρα πολύ στο exploring.

Bonus Tip
Βρείτε ένα γρήγορο horse (220 speed) για να κάνετε πιο γρήγορο και άνετο το exploring σας. Σε συνδιασμό με το tip #2 θα φανεί πολύ χρήσιμο.


Τα παραπάνω θα βοηθήσουν λοιπόν πάρα πολύ στην εξερεύνηση του χάρτη του Sacred καθώς και του expansion του Underworld.

Να υπενθυμήσω ότι έχει κυκλοφορήσει και το δεύτερο μέρος της σειράς και πως μέσα στο 2013 περιμένουμε και το τρίτο μέρος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου